Restauracja i bary

Kuchnia

Kuchnia została stworzona z połączenia pasji i doświadczenia.

Nasze dania dzięki zastosowaniu tradycyjnych receptur oraz nowoczesnych technologii, a także lokalnych składników od  zaufanych i sprawdzonych dostawców, gwarantują najwyższą jakość i niezapomniane doznania kulinarne.

Śniadania i kolacje

Bufet śniadaniowy od godziny 7:30 do 10:30.  Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Zapraszamy do skorzystania z bogatego bufetu, z ofertą live cooking i świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy. Nasz miód pozyskujemy z ekologicznego gospodarstwa położonego na Bałtykiem, a zapach świeżego pieczywa wypiekanego na miejscu sprawi, że każdy dzień rozpoczniesz z uśmiechem.

Bufet kolacyjny od godziny 18:00 do 20:30. Nasze dania przygotowujemy samodzielnie na miejscu, z lokalnych produktów, w trosce o środowisko, z szacunkiem do produktu. 

Bufety tematyczne

Zapraszamy na bufety tematyczne.

W każdą środę tradycyjny bufet polski.

W każdą niedzielę kuchnie świata (grecka, azjatycka, włoska, meksykańska)

Restauracja

Restauracja HOTELU LAMBERT **** MEDICAL SPA to  miejsce, w którym Bałtyk jest na wyciągnięcie ręki. 
Nasi kucharze oraz kelnerzy zadbają o Państwa dobry nastrój. Potrawy przyrządzane są od podstaw w oparciu o naturalne i świeże produkty.  Doskonałym zakończeniem posiłku jest deser! Szeroki wybór ciast, deserów lodowych oraz sezonowych, wykonanych według tradycyjnych receptur przez naszego Cukiernika zadowoli każdego smakosza słodyczy.

Restauracja czynna od 12:00 do 23:00.
REZERWACJA MIEJSC +48 94 351 40 22 w 509

Lobby Bar & Orangeria Cafe

Idealne miejsce na rozkoszowanie się kawą, regionalnymi trunkami, ciastami wypiekanymi na miejscu oraz sokami ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw. Lobby Bar jest miejscem, w którym przy wieczornym klimacie posmakujesz autorskich koktajli naszych barmanów, ale również posłuchasz muzyki i zrelaksujesz się przy codziennych koncertach na żywo (m.in. piano, saksofon & gitara, koncert liryczny). Odpowiednim miejscem na chwilę zadumy będzie Orangeria Cafe, kameralna sala idealnie pozwoli na czytanie ulubionej książki przy filiżance pysznej kawy. Zapraszamy codziennie od godz. 8:00 do północy.

Beach Bar

Nasz Beach Bar to miejsce, w którym się zrelaksujesz przy wspaniałych koktajlach i wyśmienitej kuchni, a szum fal i bezpośredni widok na morze zapewnią niezapomniane chwile. To tu znajdziesz szeroką ofertę wyśmienitych dań z grilla, klasycznego dorsza w cieście oraz wspaniałe gofry i desery lodowe. Orzeźwiające koktajle przygotowane przez naszych barmanów idealnie wkomponują się w gorące dni lata. Owocowe lemoniady i szeroki wybór koktajli bezalkoholowych oraz deserów zadowoli nawet najmłodszych gości. Kieliszek wina, pyszne jedzenie i muzyka na żywo idealnie dopełnią cudowne zachody słońca. To właśnie w naszym Beach Barze odbywają się takie kultowe imprezy jak „Rozpoczęcie Lata z Hotelem Lambert” oraz „Arbuzobranie”. To tu odbywają się koncerty i pokazy taneczne. Beach Bar to miejsce, w którym bije letnie serce Naszego Hotelu.

Lokalne rarytasy

Oleje tłoczone na zimno
Do produkcji Olei używamy tylko najlepsze wyselekcjonowane, jednorodne ziarna i nasiona od najlepszych producentów. Cały proces ma prosty jednostopniowy i naturalny charakter, nasiona są delikatnie zgniatane, a następnie tłoczone w prasie ślimakowej w temperaturze oleju nieprzekraczającej 40 o C.
Gospodarstwo pszczelarskie - Miodowy Raj, 78-113 Dygowo. Prowadzone przez aktualnych właścicieli istnieje od 1975 r., to działalność wielopokoleniowa. Obecnie mamy w zanadrzu 200 rodzin pszczelich. Pasieka zajmuje powierzchnię ok. 20 arów.

Cukiernia

Nasz Mistrz Cukiernictwa to pasjonat, który od 30 lat przygotowuje niepowtarzalne  ciasta, torty i desery. Codziennie specjalnie dla Państwa przygotowuje do 30 kg wyrobów cukierniczych. Polegając na swoim doświadczeniu i produktach najwyższej klasy, tworzy niezapomniane połączenia smakowe i wyjątkowe kompozycje deserów.
Zapraszamy do skorzystania z oferty naszej cukierni. Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie.
Zamówienia prosimy składać z 24h wyprzedzeniem
+48 94 351 40 22 w 508, gastronomia@lambert-hotel.pl

więcej

Załoga Pirata Lamberta - menu dla dzieci

Naszych Najmłodszych Gości zapraszamy na specjalnie przygotowaną piracką przygodę kulinarną
  • Rosół z kaczki z domowym makaronem
  • Pomidorowa jak u mamy z domowym makaronem
  • Rycerskie jadło – panierowane polędwiczki drobiowe, frytki, surówka z marchewki 
  • Czarodziejskie nitki – Spaghetti Bolognese 
  • Pierożki Babuni – z serem na słodko
  • Jadło Smerfów – makaron z truskawkami
  • Lunch Gigantów – naleśnik z serkiem waniliowym 

Eventy Okolicznościowe

Dysponujemy elegancką salą przystosowaną na przyjęcia, idealną na kameralne uroczystości dla 30 - 40 gości, a także przestrzenią bankietową przystosowaną do zorganizowania przyjęcia weselnego dla 60-100 gości lub dla innej, podniosłej ceremonii rodzinnej. Idealnym dopełnieniem będzie indywidulnie przygotowane menu. Dla osób preferujących luźniejszy typ przyjęcia proponujemy nasz Beach Bar, który dodatkowo zapewni piękną scenerię. Dla organizacji imprezy urodzinowej idealnym miejscem będzie klub nocny. Specjalnie przygotowane miejsce, sala taneczna oraz bliskość baru zapewni idealną atmosferę tego typu imprezy. Na dachu hotelu znajduje się duży taras widokowo wypoczynkowy. W tej scenerii proponujemy organizację przyjęć koktajlowych i spotkań popołudniowych przy kawie.

więcej

Music Club & Disco

Do dyspozycji oddajemy także wnętrza Lambert Music Club gdzie z przyjemnością zorganizujemy dla Państwa uroczyste spotkanie połączone z bankietem i dyskoteką z DJ-em. Zapraszamy serdecznie do organizacji 18-tek, połowinek i balów karnawałowych.

więcej